Nyt byråd vil stoppe byggeri af kuppel og minaret på moske

Det nye flertal i byrådet i Haderslev vil som udgangspunkt ikke godkende planer om at byens moske får kuppel og minareter.

Muslimerne i Haderslev får efter alt at dømme ikke lov til at bygge minaret og kuppel ved deres islamiske center.
Det nye flertal i byrådet har godt nok ikke indskrevet et nej til udbygningen af det islamiske center i konstitueringsaftalen. Men de er enige i troen på, at de kan sige nej, når muslimernes ansøgning lander i plan- og miljøudvalget.
Det regner man med at kunne gøre med henvisning til lokalplanen, oplyser den kommende borgmester H.P. Geil fra Venstre.

DF: Havde håbet på klart nej
Dansk Folkeparti havde ellers ønsket, at der skulle indskrives et direkte nej til kuppel og minaret i konstitueringsaftalen, men de er tilfredse med den løsning, der nu er fundet.
– Nu har de, der ønsker at opføre kuppel og minaret, mulighed for at indgive en ansøgning, og så vil den blive behandlet. Og så er det vores overbevisning, at den ikke vil gå igennem, siger Peter Kofod Poulsen, der er byrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

Skuffelse hos islamisk center
Mohammed Chehade, der er formand for Islamisk Center Haderslev, er utilfreds med, at politikerne stort set har afvist projektet, inden de har set ansøgningen.
– De begynder at sige nej uden at have læst den. Undskyld jeg siger det, men det er en dum politisk beslutning, siger Mohammed Chehade.

Kilde: DR

Share Button