Imam: Ingen muslimer vil høre på Yahya Hassan

Der var lagt op til i TV2, at imam Khalil Jaffar Mushib ville tale direkte til den unge digter Yahya Hassan ved fredagsbønnen – Ekstra Bladet var med til bønnen – men digteren blev ikke nævnt med et ord

Omkring 200 muslimske mænd stillede deres sko i gangen, inden de fredag ved middagstid, stille og roligt dryssede ind i moskeen ved Islamisk Kulturcenter i Brønshøj for at bede til deres gud ved fredagsbønnen.

Ud over Ekstra Bladets udsendte som havde bevæget sig med ind i det hellige rum, indfandt sig også en ung hvid mand, tilsyneladende dansk, som en af de sidste. Han var iført pandebånd, fuldskæg og en rød Adidas-trøje.

Nævnte aldrig hans navn
Ekstra Bladet var taget med til fredagsbønnen fordi TV2 i et indslag torsdag aften lagde op til, at imam Khalil Jaffar Mushib, ville inddrage den 18-årige fremadstormende digter i sin fredagsbøn, og tale direkte til ham i moskeen, og opfordre de muslimske forældre til ikke at bruge vold mod deres børn.

Men imamen nævnte aldrig Yahya Hassan med et ord.

– Vi nævnte aldrig Yahyas navn. Vi gjorde ham aldrig til et eksempel for en muslim. Han er en ung mand, der fortæller om sine idéer. Jeg gav et råd til forældrene om, at når man bygger en ny generation op, så skal man tage sig af dem. Det er et råd til alle, også mig selv, sagde imamen efter bønnen til Ekstra Bladet.

Vil ikke blande sig
Han fortæller, at ingen af muslimerne taler om den unge digter.

– Ingen vil høre på, hvad han siger, lyder det fra imamen.

Og det har han tilsyneladende fuldstændigt ret i. Ihvertfald ikke blandt de fremmødte i moskeen. Ekstra Bladet forsøgte efter bønnen at tale med nogle af muslimerne i Islamisk Kulturcenter, men ikke mange var interesserede i at tale om Yahya Hassan, der netop har udgivet en digtsamling om sin hårde opvækst i den danske ghetto.

En af dem havde ellers fulgt digteren og hans udtalelser.

– Jeg har hørt ham. Det er hans privatliv, hvis han laver noget. Det blander jeg mig ikke i, siger en muslimsk mand, der ikke ønsker at stå frem med navn eller billede.

Yahya er fortabt
Andre var mere bastante i deres udtalelser til Ekstra Bladet.

– Han (Yahya Hassan red.) er fortabt, og en lille ting i en stor verden. Han burde have noget hjælp. Han siger nogle forkerte ting, lød det fra en gruppe muslimske mænd.

Gennem Facebook er der blevet fremsat 27 trusler mod den 19-årige digter – og én af dem er blevet vurderet til at være så alvorlig, at politiet nu har valgt at rejse tiltale.

 

Kilde: Ekstrabladet

Share Button