Haribo halal-stempler grise-fri vingummibamse

Haribo har udstyret vingummibamser og andre typer slik med et markant islamisk halal-mærke, som garanterer, at de er produceret uden svin.

De nuttede og muntre maskotter på de kulørte Haribo-poser med vingummibamser, gelé-ferskner, cola-vingummier, skumjordbær, skovbær og så videre har fået selskab af det certificerede islamiske halal-mærker med halvmåne og stjerne fra det tyrkiske flag.

Selv om Haribo længe har brugt svinegelatine i disse konfekture-produkter på de vestlige markeder – også det danske – findes slikket herhjemme altså nu i halal-udgaver, der med garanti er uden svin.

Dermed kan også muslimske børn problemfrit spise dem.

Halalmærkeerne er indiskret placeret på posernes forsider og er ligeså store som de bamser, løver og krokodiller, som er på poserne.

På bagsiderne er poserne yderligere mærket med en godkendelse stemplet af ‘Islamic food research centre Asia’.

Poserne sælges i Danmark fra butikker tilhørende mellemøstlige handlende, som køber dem via et dansk grossist, som parallel-importerer dem fra Haribos fabrik i Tyrkiet, hvorefter de klistrer dansk deklaration på poserne.

Den oplyser, at at der er brugt ‘oksegelatine’.

– Vi har ikke vurderet, at der i Danmark er efterspørgsel efter et sortiment i halal-udgave, men det har andre, og det er fint nok, siger Allan Pedersen, key account manager hos det officielle Haribo Danmark.

Forbrugere, som læser engelsk, hollandsk, fransk og tysk får eksplicit oplyst, at der ikke er brugt svinegelatine eller andre former for svin i produkterne.

De poser, som findes i danske butikker er fortsat med svinegelatine oplyser Haribo.

– Man får med svinegelatine et helt specielt bid og en dejlig konsistens, som vi er så berømte for. Det får man kun ved at bruge svinegelatine, siger en medarbejder i Haribos danske laboratorium.

Kilde: MetroXpress

Share Button