Monthly Archives: januar 2014

Succes i børneopdragelsen – Imran Shah

Alle muslimske forældre ønsker det bedste for deres børn. En god start på livet, god adab, god akhlaaq, god viden, gode egenskaber og kvaliteter, og listen fortsætter. Men med de mange og ofte modstridende teorier, opfattelser og idéer omkring børneopdragelse, kan det som muslimsk forælder være svært at vide hvor man gerne vil hen og hvordan man gør.

Almene teorier omkring børneopdragelser har ændret sig drastisk og dramatisk gennem flere århundrede, mens forskere, psykologer, sociologer og mange godsindede forældre har forsøgt at finpudse teorierne, således at man kan få den “perfekt børneopdragelse”. Men som samfundet og teorier hurtigt ændres, hvad siger vores islamiske fundament om dette essentielle emne? Hvad skal man gøre med sine børn og hvad ligger der mest succes i? Hvordan kan man lære af profeterne og de retskafnes behandling af deres børn? Hvordan kan man som muslimsk forælder sørge for at have både en verdslig, videnskabelig og islamisk forståelse af børn og deres udvikling?

Share Button

Den Muslimske Personlighed

Vores forhold til denne verden – Kennett Petersen

Vi har alle hørt hadithen i Bukhari berettet af af Ibn ‘Umar som sagde: Allâhs Budbringer (salAllahu ‘alayhi wa sallam tog fat i min skulder og sagde: “Vær i denne verden som en fremmed eller en rejsende på en sti” og Ibn ‘Umar (Ra) plejede at sige: “Hvis du lever til den sene eftermiddag, forvent ikke (at leve ind til) morgenen. Hvis du lever til morgen, forvent ikke (at leve ind til) den sene eftermiddag. Tag fra din sundhed før din sygdom og tag fra dit liv før din død.”

Men hvordan skal den forstås? Hvordan får vi den faktisk implementeret i vores liv? Vi skal hver evig eneste dag se omkring os. Hvad ser vi? Vi ser døden overalt. Hver evig eneste dag hører vi om nogle, der dør. Men alligevel opfører vi os som om, at den aldrig kommer til os! Gør hvad du kan, mens du stadig er i stand til det. Døden venter ikke på dig, den kommer altid uventet. Hvad ville du gøre, hvis du havde én uge tilbage at leve i? Du ville være den bedste muslim! Men hvem siger, at denne uge ikke er din sidste?

Vær som den rejsede; fokuser på din endestation, paradiset, for det er dér, man vil hen. På enhver rejse så er det destinationen, man vil hen til. Det er destinationen, man ønsker at opnå. Hvorfor handler vi ikke efter denne tankegang?

Share Button